ВЕЛИКО ТЪРНОВО

Талантите на “Румина” обраха наградите от музикален конкурс в Силистра

Младите таланти на Естрадно студио „Румина” обраха наградите в Международния конкурс за млади поп изпълнители в Силистра “Звезди над Дунав”. Михаела Филева, Дорислава Атанасова, Ванеса Илиева, Ива Ангеличева и Пламен Борисов се завърнаха от участието си в крайдунавския град с три първи, две втори и едно трето място.

Изпълнителите се състезаваха в четири възрастови групи и два раздела- индивидуални изпълнители и вокални формации, обясни вокалният педагог на „Румина” Петя Кръстева.

Първа награда за дует е присъдена на Михаела Филева и Дорислава Атанасова. Михаела е спечелила и първото място в четвърта възрастова група при индивидуалните изпълнения. Второто място е присъдено на Дорислава Атанасова. От трета възрастова група първото място е за Пламен Борисов, а второто – за Ванеса Илиева. Във втора възрастова група третата награда е отишла при Ива Ангеличева.

Талантливите деца са оценявани от професионално жури, под председателството на журналиста Тома Спространов. В оценяващата комисия са били още Румен Бояджиев от ФСБ, певицата Мария Илиева, Димитър Ковачев – Фънки, както и Шеки Окса от Косово и известната джаз певица от Германия Елада Суманши.