СЛИВЕН

Линия 116 тръгва отново, спира тролей № 20

Автобусна линия № 116 в Сливен ще бъде възобновена от 16 юли едновременно с отварянето на булевард „Георги Данчев” за движение, съобщи управителят на общинската фирма „Пътнически превози” Калинка Димитрова. По линията ще се движат на 8 минути само големи автобуси.

Тя обяви обаче друга промяна в градския транспорт, според която заради ремонта на „Ичеренско шосе” временно ще бъде спряна тролейбусна линия № 20. Тъй като фирмата няма достатъчно ресурс да покрива с автобуси всички тролейбусни линии, от автобуси ще бъдат обслужвани линии № 3 и 18 по сега действащото разписание.

Тролейбусна линия № 7 ще продължи да се движи на 15 минути, при което се получава един интервал от 7-8 минути на движение на превозните средства по „Бургаско шосе” до центъра.

В час пик ще бъде пусната една допълнителна тролейбусна линия № 207, която ще се движи от подстанция „Комуна” през светофарите по бул. „Стефан Стамболов” към центъра. По тази временна линия ще се движат тролеи в интервалите от 7 до 8.30 часа сутринта на 15 минути и от 15.45 до 17.45 часа.

Всички останали превозни средства от градския транспорт ще се движат по нормалните си разписания, увери Калинка Димитрова:

Тези промени в градския транспорт ще важат до приключването на ремонтните дейности, които ще продължат най-малко един месец.