ПЛОВДИВ

14-годишно момиче използвано като „муле” от баща си

6-членна организирана група за трафик на наркотици, с участието на малолетно момиче и затворник от Пловдивския затвор, е разбита от служители на Областна дирекция на полицията в Пловдив.

Сред задържаните са и родителите на 14-годишната девойка – 34-годишният Филип Йосифов и 28-годишната Сафие Ашим. Бащата е ръководил трафика чрез мобилния си телефон, директно от пловдивския затвор в продължение на 3 месеца. По информация на полицията, присъдата му е била също за разпространение на наркотици. Другите трима дилъри са Светослав Костадинов от Петрич, Васил Асенов и Асен Асенов.

Бандата е била разбита в края на миналата седмица. При полицейската акция е открит 1.5 кг. хероин, който според специалисти може да се пласира на дози за близо 1 милион лева.

На закрито заседание състав на Пловдивския окръжен съд взе решение петимата членове на групата да останат в ареста. За участието на малолетното момиче ще бъде сезирана Комисията за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни. Девойката е била използвана като „муле”. Каналът за хероин  е минавал през Благоевград.

Това е втората разбита група за трафик на дрога  през последната седмица. С постоянна мярка за неотклонение “задържане под стража” са други 4-ма наркотрафиканти, които бяха заловени с 0.5 кг. хероин непосредствено преди пласирането на дрогата, доставена от София.