ПЕРНИК

Ирена: Първото нещо, което ще направя са приемни във всички пернишки общини

Първото нещо като народен представител ще бъде да организирам приемни във всички общини в пернишка област. Това каза Ирена Соколова, която стана мажоритарен депутат от ГЕРБ за Перник.

Това е първата ми и важна задача. Защото мажоритарният кандидат е посланик на хората в парламента – той трябва да бъде еднакво и в парламента и сред хората, каза Соколова на първата пресконференция, която дадоха от щаба на ГЕРБ след парламентарните избори.

На въпрос какви са най-големите проблеми за решаване в Перник, Ирена Соколова отговори: Няма големи и малки проблеми, има проблем след проблем. Защото ако на едни хора проблем е че няма театър, на други проблем е, че нямат канализация.

Това, което ме радва е, че ГЕРБ победи в цялата страна, даде надежда на хората и показа че може да бъде знаме за тях.

Гледайки модела на развиване на кампанията смятах, че в последния момент ще бъде изваден нечестен коз, за да може на опонента ми да се помогне. Допускахме, че ще имаме депутат, но аз се усъмнявах в успеха си като мажоритарен кандидат точно поради тази причина.

Срещайки се с хората имах усещането, че те ме предпочитат и това ми даваше кураж. Сега осъзнавам каква огромна отговорност нося, гледайки в очите на хората, каза първия мажоритарен кандидат за Перник Ирена Соколова.