ВАРНА

Започна бутането на бараки на Колхозния

Премахването на бараки от Централния пазар започна вторник сутринта по улица “Дрин”. Булдозери събарят павилионите, което доведе до спречквания с недоволните търговци, видя репортер на Дарик.

Повечето търговци не са съгласни с действията на Общината. Това заяви за Дарик Кънчо Бонев, зам.-председател на Обединено гражданско сдружение, защитаващо търговците на пазарите Централен и Чаталджа. Преди месец наемателите са сключили договори за 4 месеца с общинска фирма „Пазари”. Преди това пък са се споразумяли кметската заповед от април за премахване на бараките да бъде отложена за септември, твърди Бонев.

„Кметът е нещо ядосан след изборите и нареди премахването на бараките”, коментира представителят на Обединено гражданско сдружение. При днешните спречквания няма пострадали или арестувани, уточни Бонев.

Утре недоволните търговци организират пресконференция, на която ще обявят официално своята позиция и как смятат да се противопоставят на решението за събаряне на бараките.

Заради готвените от Общината промени в организацията на движение по ул.”Дрин” предстои да бъдат премахнати около 100 бараки. Промените предвиждат “Дрин” да бъде отворена за автомобили в района на пазара, като ще стане еднопосочна в посока бул.”Владислав”. В обратната посока към ул.”Кракра” ще се минава по ул.”Бенковски”, която също ще стане изцяло еднопосочна, припомня Дарик.