БЛАГОЕВГРАД

111 килограма хероин конфискуваха в Благоевград, задържани са шестима

111 килограма хероин са конфискували по време на специализирана акция  криминалистите в Благоевград, научи Дарик.

Арестувани са 6-ма дилъри от Македония и Косово, част от които са стари познайници на полицията. Един от арестуваните мъже е от Благоевград.

По данни на антимафиоти, пресовките хероин са намерени в автомобил с македонска регистрация, пътувал по главен път Е-79, в района на село Бело поле. Част от трафикантите са македонски граждани.

Акцията, в която са участвали и гранични български и македонски полицаи, е била проведена към полунощ на 6 юли.

Международната операция  за  залавяне на пратка с хероин, трафикиран от Афганистан през Турция и България за Македония, е била съвместна с участието на служители от отдел “Наркотици” на Дирекция “Противодействие на организираната и тежката престъпност”,  сектор “Противодействие на организираната и тежката престъпност при ОД МВР Благоевград и македонската национална полиция.

След проведените оперативно-издирвателни действия е установено, че престъпна група съхранява около 100 кг наркотик в къща на ул. “Шар планина” в благоевградския квартал “Освобождение”, която е била поставена под наблюдение.

Снощи при опит за транспортиране на наркотика с два леки автомобила са задържани шест лица: косовският гражданин С.Н. /50г./, двама македонски граждани с разрешения за временно пребиваване в България – Т.Ф. /27г./ и Д.Н. /29г./, двама македонци – М.М. /40 г./ и Р.Д. /26 г./ и благоевградчанинът Л.А. /23 г./.

Лицата се опитвали да пренесат наркотика в три сака, в които са открити 111 пакета с тегло 111 кг. При направения полеви наркотест прахообразното вещество реагира на хероин. Работата по случая продължава.

Образувано е досъдебно производство под наблюдението на Окръжна прокуратура – Благоевград.

Конфискуваното в Благоевград количество хероин възлиза на над 15 000 000 лева по цени на съдебната система.