БЛАГОЕВГРАД

Миглена Тачева участва във връчването на първите награди на името на Джовани Фалконе в Благоевград

Министърът на правосъдието Миглена Тачева ще участва в церемонията по награждаването на номинираните за националната награда за магистрати и полицаи на името на италианския магистрат Джовани Фалконе в Благоевград, съобщиха от Министерството на правосъдието.

Отличията  ще бъдат връчени в присъствието на посланика на Република Италия – Стефано Бенацо и сестрата на италианския магистрат, която съпредседател на фондация “Джовани Фалконе” – Мария Фалконе.

Негово Превъзходителство Стефано Бенацо и Мария Фалконе ще се срещнат с кмета на община Благоевград Костадин Паскалев. Церемонията по награждаването ще бъде от 11:00 часа в зала 5 на община Благоевград.

Наградата на Джовани Фалконе бе учредена на 22 април със съвместните усилия на Областния съвет по наркотични вещества, община Благоевград и Посолството на Република Италия в България. С нея ще бъдат отличавани български магистрати и полицаи, които прилагат с необходимия професионализъм и строгост законите, свързани с употребата и разпространението на наркотици.

Джовани Фалконе е италиански магистрат, който заедно с Паоло Борселино е смятан за един от бащите на борбата с мафията и е международно признат като пример за професионализъм и всеотдайност в работата, както и за морално поведение, доказани през дългогодишната му кариера.