СТАРА ЗАГОРА

Международно селскостопанско изложение “ЗарАгро”

От 13 до 16 май  Стара Загора ще бъде домакин на атрактивно агроизложение. То е разположено на летището, на площ от 12 хиляди квадратни метра. Над 60 са изложителите,  които участват в “ЗарАгро” и ще представят най-известните световни и родни марки в аграрната сфера.

За първи път  фирмите ще демонстрират на живо продуктите и  техниката, която представят. Това  прави “Зар Агро” по-различно от всички останали изложения, които се провеждат в страната.

Близо половин година е отнела подготовката за организацията на мащабното изложение “ЗарАгро”.  Идеята за него е на няколко водещи селскостопански фирми от Стара Загора, призна един от организаторите на изложението Емил Капон.

Презентации, демонстрации, състезания, тест-драйв за автомобили, представяне на елитни коне и уестърн шоу, киноложка изложба. Това са само част от атрактивните прояви на изложението, чието посещение е безплатно.

По време на изложението Аграрният факултет към Тракийския университет ще демонстрира връзката между науката и бизнеса. Ще бъдат представени животни, отглеждани в помощното стопанство, съвременна доилна техника и демонстрация на  електропастири.

Организаторите разчитат на голям интерес от страна на бизнеса и фермерите, защото освен 60-те фирми, които участват директно в него, на летището в Стара Загора се представят и около 100 от най-известните световни селскостопански марки.
Атрактивното изложение “ЗарАгро” ще бъде официално открито тази вечер от 18.30 часа на Летище Стара Загора.