ПЛОВДИВ

Полицията издирва 4-годишно дете, изчезнало преди 2 дни от дома си в ЖР “Тракия”. Малката Анна-Мария Василева Чолакова е напуснала жилището около 7, 30 ч. в неделя и оттогава е в неизвестност. Сигналът за издирването му е подаден от бащата. От полицията потвърдиха пред Дарик, че 29-годишната жена, чийто труп изплува на 100 метра от баража на Марица, е майка на момиченцето.
Предполага се, че Полина Чолакова е взела детето със себе си, напускайки семейното жилище след скандал с бащата. До момента обаче не са открити свидетели, които да са видели младата жена с момиченцето. Полицаи от Пето и Шесто районни управления на МВР продължават да обхождат бреговете на реката. От детето обаче няма никаква следа, макар полицаите да са разпитали съседи и всички роднини на семейството, включително и по селата, с надеждата, че майката е оставила детето у познати, преди да посегне на живота си. Полицаите не са успели да установят до момента откъде майката е скочила в реката.
Изчезналото дете е високо около 80 см, с дълга кестенява коса. Момиченцето е било облечено с дънково яке с качулка и обуто с бели маратонки на розови цветя. Полицията и родителите умоляват всички, които имат информация, да се обадят на тел. 166 или в най-близкото районно управление на МВР.