ТЪРГОВИЩЕ

За 10-ти пореден път Търговище ще бъде домакин на Международния фестивал на спектакли за деца „Вълшебната завеса”. Официалното откриване на този театрален форум е на 5 май от 10.30 ч. пред Драматичния театър. Половин час по-рано в центъра на града ще се извие дефиле на приказни герои, подготвено от театър „Жар”.
Фестивалната програма продължава до 9 май на сцените на двата театъра в града и включва 11 български и 4 спектакъла от чужбина.
Сред гостите са Младежкият театър на гр. Самара – Русия, Националният театър на младия зрител от Букурещ – Румъния, театър „Галиле” от Израел. За втори пореден път ще гостува на Търговище и младият куклен театър „Летящи ръце” от Люлебургас – Турция.
По право със свои спектакли още в първия ден на фестивала ще се представят двата търговищки театъра. Следват постановки на театрални трупи от Стара Загора, София, Хасково, Добрич, Смолян, Казанлък, Русе, Монтана.
Драматичен театър – Търговище ще участва във фестивалната програма с премиерния си спектакъл „Купонът”, по текст на Златка Керемедчиева. Предпремиерно, закрито представление на спектакъла ще се състои на 4 май от 16.00 ч.