ПАЗАРДЖИК

Министерството на отбраната отказа да даде безвъзмездно на Община Пазарджик  53 декара от терена на бившата казармата в града за изграждане на общинска автогара. Кметът Тодор Попов е бил уведомен за това решение с писмо, изпратено от военния министър Николай Цонев.
Според градоначалника от министерството не са разбрали предложението на общината в частта, че искането е отправено само за 1/3 от общата площ на терена, който е 153 декара.  Тодор Попов бе категоричен, че ще продължи да настоява имотът, който в момента е публична държавна собственост, да бъде даден безвъзмездно на местната община. Намеренията са това да стане след изборите за национален парламент.
С казуса ще бъде запознат и председателя на Народното събрание Георги Пирински. От общината уточниха, че Пазарджик е единственият областен център в страната, чиято стара автогара е била продадена от държавата и сега правителството трябва да реши проблема. В момента временна автогара е изградена в района на градската жп-гара.
До тази стъпка се стигна, след като кметът Тодор Попов прекрати договора с транспортната фирма на депутата Фидел Беев, който е собственик на старата автогара в центъра на града.