СОФИЯ

На 18 април пред дискотека “Соло” на ул. “Позитано” в столицата смъртоносно бяха намушкани 21-годишният Кирил Въжаров, вратар на Националния отбор по хокей и на отбора на “Славия”, и 24-годишният Васил Александров, а третото момче Кирил Димитров беше тежко ранено. Кирил Въжаров почина на място, а приятелят му Васил Александров на път за болницата. Младежът, останал жив, е станал свидетел на убийството на двамата си приятели.
Трагедията се разигра до Съдебна палата и в съседство с един от най-големите църковни храмове в столицата “Света Неделя” в ранното утро на Велика събота. По първоначални данни две групи младежи започнали разправия, която преминала в пиянски бой. Видеокамери, разположени край дискотеката, са запечатали номера на таксито, на което се е качил убиецът на двамата младежи.
В понеделник 24-годишният Илиян Тодоров от София бе задържан в Перник като заподозрян за двойното убийство. Той не е криминално проявен и вече са му повдигнати обвинения за умишлено убийство по хулигански подбуди. Илиян Тодоров е син на Венцислав Тодоров, който е зам.-областен председател на БСП и председател на групата социалисти в общинския съвет на Перник.