ТЪРГОВИЩЕ

Тази събота и неделя – 11 и 12 април, на трасето край с. Давидово ще бъде дадено началото на републиканския шампионат по автокрос. Сезонът в атрактивната дисциплина се очертава като един от най-драматичните през последните години. “След промените в правилника на БФАС, целящи затягане на дисциплината при организацията и провеждането на състезанията, вече две от надпреварите отпаднаха от календара.” – каза спортният коментатор на автокрос – Стилиян Тенчев.
Според него, през тази година търговищките пилоти ще търсят реванш за изпуснатите през 2008 г. титли в индивидуалното и отборно класирания. “През сезона се навършват 30 години от първата официално регистрирана шампионска титла спечелена от Анастас Статев за Търговище – градът с най- много шампиони в автокроса” – добави още Тенчев. 
За АСК „Търговище авто 2001” през тази година ще карат девет пилоти – 5 в клас до 1 600 куб. см. и 4 в клас до 4 000 куб. см. Колко от тях ще успеят да подготвят машините си за първия старт ще стане ясно в събота от 11 ч., когато е началото на техническия преглед. Същият ден от 15 ч. започват тренировките и първите квалификационни турове, а в неделя веднага след официалното откриване в 9 ч. започват втори и трети тур за двете класи. Финалите се очаква да започнат около 12 ч., а веднага след тях награждаването за първите победители през сезон 2009-та.