РАЗГРАД

Заради 10% неверни данни в данъчните декларации започва пререгистрация на жилищните имоти в Разград. Преди 11 години 1300 собственици на апартаменти декларирали различен от реалния вид на строителната конструкция, от която са изградени домовете им, съобщи кметът Денчо Бояджиев. По думите му обаче това е станало от незнание, санкции и плащане на данъци със задна дата няма да има.
Разминавания между декларирания вид строителна конструкция и реалността има за всеки десети апартамент в Разград.
“1998 г., когато беше последното деклариране на недвижимите имоти, много хора от незнание са допуснали различна информация в своите данъчни декларации от гледна точка на типа на строителството, конструктивното изграждане и оттам се получават разминавания, които сега нашите специалисти от “Местни данъци и такси” проверяват. Различни са технологиите, по които са изградени жилищата и на тази база са различни съответно и оценките на всеки един тип от тези недвижими имоти”, съобщи кметът Денчо Бояджиев.
 
Актуализираната информация ще се отрази върху данъчната основа, съответно и върху данък сгради и такса смет. Санкции за грешните декларации обаче не се предвиждат.