ПАЗАРДЖИК

Не съм казал кой е убил сестрите Белнейски, не твърдя, че Георги Петърнейчев, областен управител на Пазарджик, е замесен в смъртта, не обвинявам никой, нямам доказателства за това. Това каза в предаването „Пропаганда” на Дарик Атанас Стоилов, уволненият заместник-кмет на Пещера. По думите му до отстраняването му
от работа се е стигнало след като е бил привикан в Националната следствена служба, а на следващия ден са му връчили заповедта за уволнение. Според него това е израз на политическа репресия, тъй като той е от квотата на „Атака”. Уволненият заместник-кмет сподели още, че слуховете за смъртта на двете момичета не спират особено след като е станало ясно, че Петърнейчев преди време е блъснал възрастен мъж в Главиница, а по случая няма образувано дело.
Запитан дали ще оспорва уволнението си, Атанас Стоилов отговори така: „Да, абсолютно ще го оспорвам”. Той смята да съди вестник „Уикенд” , ако има законно основание затова и се докаже, че заглавието на публикацията е подвеждащо.
На въпрос дали вярва, че Георги Петърнейчев е замесен в смъртта на сестрите Белнейски, Стоилов каза: „Аз винаги съм имал мнение по въпроса, дали е той или не, въпросът е, че има намесен някакъв чадър. Не казвам, че е той, намесен е някой от властта”.
Заместник-кметът на община Пещера Атанас Стоилов бе уволнен със заповед на кмета на общината Стилиян Версанов. Мотивите са неспазване на трудовата дисциплина и правилника за вътрешния ред на администрацията. Освобождаването на Стоилов стана ден, след като той бе извикан в Националната следствена служба след твърденията му пред жълт вестник, че разполага с видеозапис на убитите Росица и Христина Белнейски два дни преди телата им да бъдат открити в местността Грамадите.
Георги Петърнейчев заяви тогава, че ще заведе съдебен иск срещу Стоилов за клевети и уронване престижа на неговото семейство.