КЮСТЕНДИЛ

Седем кучета и шест котки са били отровени в кв.”Запад” в Кюстендил, късно снощи. Труповете на животните бяха изхвърлени в контейнерите пред блоковете. Отровата е била поставена в наденица.
“Притесняваме се изключително много, освен че някой е отровил кучетата и котките, а и че тази отрова продължава да е в околностите и може да пострадат децата, които ще излезнат да си играят”, заявиха част от живеещите в квартала. Според тях това тровене на животни е организирано, и е възможно да е направено от общината.
“Това си е разчистване на сметки между хора от квартала, които не искат кучетата да са там и тези които ги гледат. Не трябва да бъде замесвано името на общината”, заяви началникът на приюта за кучета Петър Вълков.
В момента на мястото е екип на Районната ветеринарно медицинска служба, които проверяват случая. “Ще бъде дадено предписание на общината, при случаи на намерени трупове на животни да бъдат загробвани в трупната яма, която се намира до приюта за кучета”, заяви директорът на РВМС д-р Латин Димитров.
„Прахта, с която са отровени животните е събрана и е отнесена за изследване в РИОКОЗ Кюстендил, остатъци от нея няма, гражданите могат да са спокойни”, съобщи началникът на „Гражданска защита” Цоне Григоров.