Популярни желания за Нова година

– Харча твърде много пари за храна за вкъщи. Целта ми през следващата година да започна да готвя повече.
“Усещането, че сте спестили пари и удовлетворението, че сте приготвили здравословна храна за вечеря, са двете съставки, които ще доведат до успех при тази новогодишна цел, казва Райън Кели. Поставете си конкретен план: Например, тази година поръчвах храна за вкъщи по 4 пъти в седмицата, през новата година ще ги намаля до 2 пъти. Също така започнете да си правите списък за пазаруване, който ще съдържа продукти за любимите ви ястия”, съветва той.
– Искам да се събуждам по-рано през седмицата, за да имам повече време за себе си.
“Това може да се окаже трудно за постигане, тъй като не включва план как точно тази цел да бъде осъществена. Обаче, ако се постави конкретен час и списък с дейностите, които човек иска да свърши през сутринта, този план може да завърши успешно”, обяснява Аманда Стемън.
– Искам да внеса повече вълнуващи моменти в своя живот и в живота на семейството ми. Без това да включва скъпи занимания.
“Пари=забавление“ е капан, в който лесно може да се попадне. Тази цел изисква малко креативност и усилие. Например, забелязвали ли сте как понякога детето си играе повече с кутията, в която е сложен подаръкът за рождения му ден, отколкото със самия подарък. Ако направите проучване в интернет за списък със забавните семейни занимания, ще останете изненадани колко много от тях не струват твърде много пари”, казва Кърт Смит.