СЛИВЕН

Еднопосочни стават четири улици в центъра на Сливен от 1 април, съобщиха от общинска администрация. И четирите улици свързват площад „Васил Левски” с ул. „Раковски”. Движението по улица „Георги Гюлмязов” ще е с посока от площада към ул. „Раковски”, а по ул. „Неофит Рилски” ще се осъществява обратното движение към площада. Движението по улица „Петко Каравелов” ще е с посока запад-изток, а по улица „Драгоман” – по посока изток на запад. „Това няма да са последните улици в Сливен, по които ще се въведе еднопосочно движение” – коментира кметът Йордан Лечков. Реорганизацията е с цел облекчаване натоварения трафик в центъра на града.

Санкции за фирма, чийто служител почина след падане от козирка

Задължителни за изпълнение предписания и административно наказателна отговорност е потърсена на фирмата, чиито служител падна от козирка на обект в Индустриална зона на 25 февруари и почина.
От направената проверка инспекторите са констатирали, че по време на злополуката мъжът е вършил неща, които не са негово задължение и на обекта не са били монтирани предпазни съоръжения, съобщиха от Инспекцията по труда в Сливен. Припомням инцидентът стана на обект в бившата складова база на плодохранилище „Иван Лилов”.
32-годишният мъж е шофьор към фирма „Миро” ЕООД и в деня на злополуката е бил изпратен от управителя на фирмата заедно с още трима работници, за да извършват довършителни работи на строителен обект. Пострадалият е бил приет веднага в реанимацията в МБАЛ „Д-р Иван Селимински” със счупен череп, в кома и с опасност за живота, където ден по-късно е починал.