ПЛЕВЕН

Предупредително писмо за спиране на газоподаването на 2 април са изпратили от “Булгаргаз” до “Топлофикация Плевен”, съобщават от пресцентъра на плевенското дружество. Причината за крайната мярка е просрочено задължение в размер на 6 млн. лв.
В писмото се казва, че ако топлофикацията не погаси задълженията на 1 април, подаването на природен газ към дружеството ще бъде спряно от 14.00 часа на 2 април. “Просроченото задължение от 6 млн. лева реално е едномесечното потребление на дружеството за зимния период”, поясни зам.-изпълнителният директор на “Топлофикация Плевен” инж. Иван Гетов. Той апелира към абонатите да заплатят в срок ползваната топлинна енергия, за да се осигури нормална работа на дружеството.
Със 7 лв. поевтинява в Плевен парното за битови абонати от 1 април, като цената за МВтч става 80.61 лв. без ДДС. Значително поевтиняване има и в цената на топлинната енергия за промишлените потребители – 97.70 лв./МВтч срещу сегашни 107.03 лв./МВтч.
От 1 април плевенското топлофикационно дружество ще продава електрическа енергия за 220.88 лв./МВтч, след като от регулаторната комисия не приеха възражението на дружеството за увеличаване на тази цена за сметка на по-ниска стойност на топлинната енергия.