ПАЗАРДЖИК

Заместник-кметът на община Пещера Атанас Стоилов е уволнен със заповед на кмета на общината Стилиян Версанов. Мотивите са неспазване на трудовата дисциплина и правилника за вътрешния ред на администрацията. Освобождаването на Стоилов става ден, след като той бе извикан в Националната следствена служба след твърденията му пред жълт вестник, че разполага с видеозапис на убитите Росица и Христина Белнейски два дни преди телата им да бъдат открити в местността Грамадите.
Вече бившият заместник-кмет на Пещера заяви за Дарик, че няма да обжалва решението на кмета и уточни, че освобождаването му не е дисциплинарно уволнение.
По-рано стана ясно, че областният управител на Пазарджик Георги Петърнейчев ще заведе съдебен иск срещу Стоилов за клевети и уронване престижа на неговото семейство. Пред Дарик Стоилов отрече категорично да е казвал в интервюто за жълтото издание, че джипът на Петърнейчев е бил ремонтиран непосредствено след убийството на двете момичета в автосервиз, собственост на областния управител.