ВИДИН

Любителско автомобилно рали – “Видин 2009” се проведе в събота в крайдунавския град, съобщиха от общинска администрация. В 11.00 ч.  кметът Румен Видов даде старт на състезанието в парк „Нора Пизанти”. Около 50 състезатели сa заявили желание за участие. Те са разделени в два класа – любители и професионалисти, а самото рали ще се проведе в три кръга. Във всеки кръг колите ще стартират по двойки, избрани на произволен принцип и ще се състезават за време.
В следващия кръг ще продължат само половината участници, а в третия кръг ще участват само двамата постигнали най-добри времена във всяка категория на втория етап. Финалното състезание ще е на елиминационен принцип – който завърши пръв печели независимо от постигнатите времеви резултати в предишните етапи.

Четирима наркодилъри задържа полицията във Видин за ден

20 дози хероин бяха иззети при проверки на служителите на реда във Видин, съобщиха от полицията.
В близост до ж.п. гарата в града полицейски служители извършили проверка на 30-годишен мъж, у когото е намерено пакетче с прах, реагирал на хероин при полеви наркотест.
По пътя от Видин в посока „Видахим” АД е спрян за проверка лек автомобил “Фиат Брава”, управляван от 24-годишен мъж. На предната дясна седалка в колата са намерени и иззети 13 хартиени пакетчета хероин.
 
На бул. „Панония” в крайдунавския град полицейски служители спрели за проверка друг 24-годишен мъж. При обиск у лицето са намерени и иззети пет хартиени пакетчета с  хероин.
При друг обиск на 23-годишен видинчанин е намерено и иззето червено хапче, което при полеви наркотест също реагирало на хероин.
По случаите са образувани четири досъдебни производства по чл. 354 А от Наказателния кодекс.