ШУМЕН

Премиерът на България Сергей Станишев е бил уведомен за създалата се ситуация по отношение на неизплатените средства на „Автомагистрали Черно море” АД за ремонта на пътя Шумен – Войвода – Каолиново. Това е станало на среща, която се е провела днес в София. Участие в нея са взели депутатът Димитър Дъбов и областният управител на Шумен Тодор Тодоров.  Това съобщиха за Дарик от областната администрация в Шумен.
Също днес,  в НАПИ се състоя среща между представители на „Автомагистрали Черно море” АД и изпълнителния директор на агенцията инж. Янко Янков. На нея са присъствали още директорът на дирекция „Оперативен контрол и управление на риска” инж. Дончо Атанасов, директори на оперативни дирекции в пътната агенция, изпълнителният директор на „Авомагистрали Черно море” АД, както и представители на синдикати.
По време на срещата инж. Янко Янков подчерта, че решението на ситуацията е въпрос на държавнически механизми, пише в сайта на Националната агенция „Пътна инфраструктура”. „ Аз съм тук, за да спазвам българските закони, продължаваме да търсим пътя”, е казал изпълнителният директор, думите му са цитирани в сайта на НАПИ. Инж. Янков е поел ангажимента да уведоми министъра на финансите за създалия се казус. Следващата среща, която е била насрочена днес ще се проведе на 26 март.
Фирма „Автомагистрали – Черно море” е извършила ремонт на пътни участъци с дължина около 26 км, предвидени да бъдат включени по Оперативна програма „Регионално развитие”. В същото време финансирането на оперативната програма не е било одобрено от Управляващия й орган, поради което договорите не са породили правно действие.