ПЕРНИК

19-годишният Владислав Владимиров, който миналата седмица уби по жесток начин приятели си – 15-годишния Алберто Йорданов, остава окончателно в ареста, реши Софийският апелативен съд като потвърди решението на Пернишкия окръжен съд.
Адвокатът на подсъдимия Ангел Златков поиска от съда мярка за неотклонение „домашен арест”. Чистото съдебно минало на Владимиров беше изтъкнато като основен аргумент първоначалната мярка да бъде променена с по-лека.
Според защитника родителите на обвиняемия не са знаели, че в къщата им е извършено престъпление, а убитият редовно е малтретирал приятеля си, когато двамата са излизали заедно. Магистратите обаче счетоха, че Владимиров няма опасност да се укрие, но предвид жестокостта на престъплението и опитите на убиеца да прикрие извършеното, сметна, че на обвиняемия трябва да бъде наложена най-тежката мярка “задържане под стража”. Също така според съда може да бъде направено обосновано предположение, че именно Владимиров е извършителят на жестокото деяния.
Касапницата се разигра в Перник на 8 март рано сутринта. Убитият Алберто Йорданов и 19-годишният му палач Владислав Владимиров били заедно на рожден ден на техен общ приятел на 7 март. След купона Алберто не се прибрал и майка му подала сигнал в полицията. Тийнейджърът бил обявен за издирване. Тръгвайки по следите на изчезналото момче, криминалистите установили убиеца Владислав, а той направил самопризнания в присъствието на прокурор и посочил мястото, където изхвърлил трупа. Като причина за престъплението Владислав изтъкнал, че четири години по-малкият от него Алберто, който бил с много агресивен и с буен характер, непрекъснато го налагал и тормозел. Според психолозите причина за убийството е изкривената ценностна система на младото поколение.