ПАЗАРДЖИК

Община Пазарджик ще поиска 50 декара от терена на бившата казарма в града за изграждане на градска автогара. Искането ще бъде отправено на среща с  министъра на отбраната Николай Цонев, депутатите от региона, областния управител Георги Петърнейчев и всички заинтересовани държавни институции.
Най-удачният вариант за автогара е точно терена, на който се намира казармата, коментира  кметът Тодор Попов. Според него Пазарджик е единственият град в България, чиято автогара е била продадена от държавата и затова сега  тя трябва да направи отстъпки като промени собствеността върху терена. Всички други варианти за автогара ще внесат нова неразбория в транспорта на Пазарджик, коментира кметът.
През август миналата година Община Пазарджик развали предсрочно договора си за обществен превоз с фирмата на депутата от ДПС Фидел Беев-„Трансавто”, заради високите цени на билетите и некачествения транспорт. Така се спря дейността и на единствената автогара в областния град, чийто собственик е Беев. В момента пазарджиклии пътуват от района на жп. гарата, където общината направи временна автогара за новите превозвачи.