ГАБРОВО

Лидерът на „АТАКА” Волен Сидеров е убеден, че няма етническото напрежение в страната, както и  основания за неговото нарастване.
Да се признае геноцида към българската народност от Османската империя и да се настоява за финансово обезщетение от Турция искат от ПП”АТАКА”. За целта от около месец се подготвя подробна брошура с илюстрации. В нея ще бъдат публикувани исторически данни и факти на чуждестранни наблюдатели, подкрепящи тезата за унищожаването на българите по време на османското робство. Брошурата ще бъде издадена на няколко езика и разпространена във всички европейски структури, съобщи днес в Габрово Волен Сидеров. По неговите думи ще се настоява за обезщетение от 50 млрд. евро. „Цифрата не е фантастична. Това е една справедлива цифра, която ще бъде прецизирана”, каза още Сидеров.  
Той определи отношенията между премиера и столичния кмет като детински. Според него „тези инфантилни изпълнения снижават стойността на политическите ходове и карат хората да гледат с недоверие към политиката”.
Сидеров счита, че ГЕРБ се кани да смени НДСВ в управлението, но това няма да доведе до промяна. Относно обединението в дясно мнението на Сидеров е, че става въпрос някаква игра с идеи, а хора като Костов нямат място във властта.
Лидерът на „АТАКА” и депутати от Парламентарната група на партията поднесоха днес цветя и връчиха членски книжки на новоприети членове в местната структура на партията пред паметника на Чардафон Велики. По-късно те се срещнаха с граждани.