Турция бойкотира американската електроника, Ердоган: Има и Samsung

Турският президент Реджеп Ердоган обяви плановете си за бойкотиране на американската електроника. Това съобщава NTV, цитирана от БГНЕС.
„Америка икономически напада не само нас, но и Китай, Русия, Иран и Европа. Дори Канада. Но срещу нас е започната операция. Ще бойкотираме американската електроника. Те имат iPhone, но съществува и Samsung”, заяви Ердоган.
САЩ трябва да разберат какво са направили, Турция ще може да удовлетвори своите нужди, каза Ердоган. „Искахме да купим дронове, но Конгресът не ни позволи. Сами ще си ги произведем, няма проблеми“, заяви турският държавен глава. Той добави, че Турция ще „проведе много преговори със западните страни“ и ще търсят приятели на Запад, канейки ги в Турция.
„Обръщам се към нашите делови среди. Най-добрият отговор на САЩ ще бъде да запретнем ръкави и да работим. Не затваряйте своите складове, произвеждайте стоки. А продукцията, която е конкурентноспособна и търсена в чужбина, изнасяйте, изнасяйте и още веднъж изнасяйте“, заяви Ердоган.
Той отново призова населението да смени доларите в лири, за да се стабилизира курсът на националната валута. „Не се съмнявайте, ще продължим решително да се занимаваме с долара, курса и лихвите. И тук аз вярвам на нашия народ. Виждам, че той масово сменя доларите в лири. И това е най-добрата мярка за защита на честа на нашата валута“, подчерта още Ердоган.
Expert.bg