БУРГАС – 14.08.18 – Сидеров пита кой и защо затваря едни заведения, заобикаляйки други

Определени обекти по Черноморието са атакувани от ежедневни проверки на маскирани и тежко въоръжени полицаи, а това убива една част от българския туристически бизнес, за сметка на друга. За това алармира народният представител и лидер на “Атака” Волен Сидеров на влизане в сградата на Районната здравна инспекция (РЗИ) в Бургас. Депутатът е в града, за да търси сметка по чие нареждане здравните инспектори затварят заведения по морето.
На извънреден брифинг вчера в присъствието на областния управител Вълчо Чолаков и шефа на РЗИ д-р Георги Паздеров, вицепремиерът Валери Симеонов обяви, че две от емблематичните заведения по Черноморието – „Хедон” в Созопол и „Какао бийч” в Слънчев бряг, са запечатани след заповеди на здравната инспекция.
 Ето какво коментира Сидеров: „Шпиц команди с маскирани полицаи, въоръжени тежко, като при терористична акция, създадени от РЗИ и МВР, стряскат хората и атакуват определени обекти, които всеки Божи ден са подложени на проверки. Всичко това убива, подчертавам много дебело, една част от българския туристически бизнес, за сметка на друга. Други олигарси тук в региона, много близо до вас, не биват закачани и пипани с пръст. Има едни братя, които скоро ги предложиха за орден “Стара планина” или за Нобелова награда в Свети Влас. Някой проверявал ли е техните обекти и марината в курортното селище? Там научавам, че почиват много успешно сега представители на правителството”.