БУРГАС – 05.08.18 – 7 българи, арестувани с Митьо Очите в Турция, са предадени на МВР

Седемте български граждани, задържани заедно с Димитър Желязков – Митьо Очите при специализирана полицейска операция в Истанбул, бяха предадени късно снощи по административна процедура от турските власти на представители на Министерството на вътрешните работи на България на ГКПП “Капитан Андреево”, съобщи пресцентърът на МВР за БТА.
Наложени са им полицейски мерки за неотклонение за срок до 24 часа.
В рамките на срока на задържане ще бъдат проведени процесуално-следствени действия, които ще бъдат докладвани на Специализираната прокуратура по компетентност.
При операцията в южната ни съседка беше арестуван Митьо Очите, след като за задържането му бе издадена червена бюлетина от Интерпол. Той е обвинен в това, че е ръководил организирана престъпна група за рекет, палежи и наркотици. Държавното обвинение твърди, че бандата изнудвала успешни бизнесмени от района на Южното Черноморие да плащат „такса спокойствие”. Тези, които отказвали, били наказвани.
По информация на NOVA с Желязков в хотел в Истанбул са били бившият депутат с два мандата от листата на ДПС Несрин Узун и заместник-председателят на Общинския съвет на Бургас Бенчо Бенчев. Името на Бенчев нашумя, след като лидерът на БСП Корнелия Нинова се ядоса на „Ролс-Ройс”-а, който той притежава. Бенчев отдавна се свързва с Димитър Желязков.