Кармата и нейните закони


Warning: strpos() expects parameter 1 to be string, array given in /home/customer/www/bulgariasega.com/public_html/wp-includes/compat.php on line 463

Warning: preg_match() expects parameter 2 to be string, array given in /home/customer/www/bulgariasega.com/public_html/wp-includes/post.php on line 756

Карма на санскритски означава действие. Можем да си обясним какво е карма като си представим една кутия. В нея слагаме всички добри и лоши неща, които вършим. Тази кутия за голяма наша изненада я държи, не кой да е, а Съдбата. Нашият живот е една хазартна игра, защото в определен момент съдбата ни изважда някоя карта и ни я подава, а ние играем тази игра, като случка от живота ни.
Кармата е това, което ние сами  си привличаме да ни се случи. Когато мислим, говорим или действаме, ние предизвикваме сили, които реагират съответно спрямо това, което извършваме. Човек не може да избегне последствията от своите действия.
 Един от най-важните закони на кармата е, че докато не се научиш на нещо, уроците няма да престанат. Ако често срещате едни и същи проблеми, едни и същи трудности и затруднения то значи, че трябва да научите конкретен урок и докато не го усвоите,  без значение колкото искате, проблемите не ще отминат.
Друг закон на кармата гласи: Каквото чувстваш, това привличаш.
Ако в главата ви има постоянно лоши мисли, то самите вие имате лошо излъчване и привличате само беди и  несполуки. Никога няма да ви споходят хубави неща, докато мислите негативно.А ако ви достигне случайно нещо хубаво, то вие не ще и да го разпознаете, защото такова ви е мисленето, а очите виждат само лошото. Винаги внимавайте какво чувствате.
 Следващият кармичен урок е: Животът ни е нашето огледало.
Ако не харесвате живота си, то отговорността за това е изцяло ваша. Начина ни на живот може да бъде представен като една къща. Имаме представа каква да е тя, мечтаем за тази конкретна наша красота, но ако не започнем  наистина да строим, то как да си постигнем мечтата. А ако започнем да строим, трябва да внимаваме как го правим, колко са здрави основите ни и дали строим съответната къща, която сме си представяли. Трябва да се научим да харесваме образа си в огледалото.
Следващ закон: Нищо не е случайно.
Трябва да се стремим да не разпиляваме ума си в хиляди посоки, да се фокусираме върху нещата и да мислим за едно нещо, но да го доведем до край. Когато съзнанието има логично обяснение за случващите се неща и знае, че това са конкретни уроци, то нещата в живота ни са по-лесни и простички. Никога не забравяйте, че животът е едно училище, а кармата е учителя. Животът не е сложен, той е много прост – „каквото си посял, това ще пожънеш”. Няма добър или лош късмет, просто кармата е действие.

Таня Георгиева
в. „България СЕГА”