Германия е аут от световната надпревара!


Warning: strpos() expects parameter 1 to be string, array given in /home/customer/www/bulgariasega.com/public_html/wp-includes/post.php on line 502

Warning: preg_match() expects parameter 2 to be string, array given in /home/customer/www/bulgariasega.com/public_html/wp-includes/post.php on line 502

Звучи парадоксално, но световният шампион изпадна от Световното в Русия! Победителите от последния Мондиал, в лицето на Германия, напуска състезанието, след като загуби мача от Корея с 0:2.
Ако трябва да запомним с нещо Събитието на събитията във футбола, в което сега цял свят е вперил очи, опитвайки се дори да не мига, за да не изпусне ключов момент, то това със сигурност са изненадите. Сюрпризите започнаха още от началото на първенството, като почти докараха всички „разбирачи“ и запалянковци до нервен срив. Дори времето се оказа по-предсказуемо от развоя на Цар футбол през най-голямото му „тържество“, събрало всички именити спортисти от всяка точка на земното кълбо. Какъв късмет се оказа факта, че домакин е именно Русия, понеже всички разочаровани фенове могат да намерят топа утеха в ледената водка.  Отборът на Германия не успя да защити титлата си от 2014 година и разигра трети слаб мач в рамките на тазгодишното първенство, като сега си тръгва от Русия още след груповата фаза.
Очакванията към световните шампиони бяха високи още преди самия старт, но останаха неоправдани, а след инфарктния им успех над Швеция привържениците им се надяваха и молеха на всички познати (а и непознати) божества да покажат на какво са способни, демонстрирайки сила и класа, като с лекота да надвият корейските си опоненти. Уви, това не се случи. На стадиона в Казан футболният тим загуби короната си и дори добавеното време от шест  минути не беше в тяхна полза, защото вместо да донесе жадуваното надмощие, се оказа фатално. Атаките им не постигаха желаната цел, а в продължението не само не успяха да се отсрамят и отбележат точка във вратата на Корея, но допуснаха топката в пределите на своята, озовала се там от точния изстрел на крака на Хьон-Мин Сон.
Сега на Германия не й остава друго освен да наблюдава мълчаливо и кротко остатъка от Мондиала и да се готви на Октоберфест. А остатъка от света да тръпне в очакване за коронясването на новия Голям шампион в най-известната игра по земните ширини. Предвид изненадите, подготвило ни състезанието, първенецът буквално може да бъде всеки един от останалите претенденти… Кой ще успее да овладее Нейно величество – топката, предстои да разберем. До 15-ти юли все още има доста време, през което да се пролеят пот и сълзи и да се разиграят поредните обрати. Затегнете коланите!

Стелиян Стоименов
в. „България СЕГА“