Президентът на ФИФА: "Русия показва и доказва…"

Президентът на ФИФА Джанни Инфантино (Gianni Infantino) е уверен в това, че по време на Световното първенство Русия ще докаже на света, че е “открита страна, която хората могат да посетят, в която хората мотат да празнуват и да се радват на футбола”.
“Русия може да ни покаже много в областта на историята, изкуството и културата… Русия може и ще организира най-добрия Световен шампионат по футбол”, заяви президентът на световния футбол.   
Разочарованите гости…
На миналогодишния Турнир за Купата на световната конфедерация по футбол, организиран от Русия като “проба” преди Световното първенство, пристигат 10 000 чилийци. След връщането си един от тях каза на журналиста, който го пита от какво е разочарован в Русия.
„Убит съм, че не срещнах ни една скитаща се по улиците бяла мечка с балалайка, което ти ни обещаваше в своите репортажи“…
Сцена от една любов, дълга 5145 километра
Москва. Пристига най-горещият фен на световната селекция на Саудитска Арабия. На велосипед. С каска на главата. Блокиран е веднага от световните футболни журналисти, които в Русия са вече повече от звездите по небето.
– Защо…Как… На велосипеда… Добре ли си…
– Това беше стара моя мечта – казва колоездачът, – да бъда с любимия си отбор на Световно първенство! И ето ме!
– И колко време въртиш педалите към своята любов?
– Тръгнах от столицата Ер Рияд, навъртях 5 145 километра за 76 дни през 4 граници – С. Арабия, Турция, Грузия, Русия..
– Много ли обичате футбола?
– А Вие как мислите?
… Може и Вие да си помислите, драги млади персони, преди да кажете “да” пред свещения олтар – тествайте кандидата за сърцето Ви преди това! Кажете му да си купи велосипед, отмерете му 5 145 километра на картата, изкомандвайте го да Ви плати хотелската стая в Техеран, Бомбай, или Куала Лумпур и кажете, че ще го чакате там с много любов! И щом той повтори 5 145-километровата любов на Фахад Ал-Яхия към футболнвта игра – Честито! Обича Ви! Много!
Ясно е вече каква, колко, как и пр. е любовта на феновете към Отбор, Футбол и Световен шампионат като “ФИФА – РУСИЯ 2018”, нали?
Климент Величков
в. „България СЕГА“