Актуализирана информация за изчезналите Велина Шентова (Velina Shentova) и Натали Наскова (Natalie Naskova)

Днес  16-ти май, 2018 в 5.00 pm местно време, детектив-сержант Буцински (Buczynski) даде следната информация по случая с изчезналите българки в Чикаго за в. “България СЕГА”:
1. До този момент няма информация за тяхното местонахождение.
2. Полицията на Арлингтън Хайтс (Arlington Heights Police Department) няма информация за оказване на насилие върху Натали и Велина.
3. Според детектив-сержант Буцински (Buczynski) момичетата са напуснали домовете си доброволно, кaто са изключили своите телефони.
4. Едно от момичетата е имало контакт с лице от латиноамерикански произход, но детективът не може да даде допълнителна информация дали това лице е криминално проявено и дали принадлежи към определена криминална групировка, понеже върви разследване.
5. Полицията на Арлингтън Хайтс (Arlington Heights Police Department) не е давала информация на медиите за каквато и да е връзка на бандата „Latin Kings” с конкретния случай и не поддържа за момента тази теза.
6. Детективът разследващ случая се казва Райън Пасига (detective Ryan Pacyga), а неговият супервайзър е детектив-сержант Буцински (Buczynski).
Вестник „България СЕГА“ ще продължава да Ви информира по случая, а междувременно изказвам искрено съчувствие към роднините и приятелите на Велина и Натали от мое име и името на целия екип на вестника. Това, което зависи от нас ще го направим, за да сме в помощ. Надяваме се тази история да има бърза и положителна развръзка!

Светлозар Момчилов
в. „България СЕГА“