Шефът на UFC посреща Благой Иванов с множество похвали

Президентът на популярната ММА верига UFC Дейна Уайт подготви специално видео за българската звезда Благой Иванов, в което не спира да прави комплименти на нашенеца.
„Благой е уникален талант. Тежък, мощен, с 6 победи с нокаут и също толкова след събмишън. Той е боец от тежка категория. Тежи 120 кг. Статистиката му е 16-1. Доста опитен и разнообразен е. Има шест победи с нокаут и шест със събмишън. Сега е в UFC и ще има възможността да се бие срещу Жуниор дос Сантос. Ще бъде невероятен главен мач в Бойзи, Айдахо“, каза във 70-секундното видео Уайт.
Багата подписа договор с промоутъра и на 14-ти юни ще направи незабравим дебют, като се изправи срещу бившия шампион в тежка категория Жуниор дож Сантос.
„За него може и да е дебютен мач, но той е бил шампион в друга организация и е корав. Радвам се, че точно аз ще го посрещна в UFC и съм му подготвил изненада“, сподели Сантос.
Двубоят ще се проведе в CenturyLink Arena в Бойзи, Айдахо, с адрес: 233 S Capitol Blvd, Boise, ID 83702.
Багата ще бъде втория българин с мач в най-голямата верига за смесени бойни изкуства след Станислав Недков-Стъки. Нашенецът има черен колан по джудо, световен шампион е по бойно самбо и петкратен шампион в тежка категория на WSOF. През 2012-а е намушкан в сърцето в България, но след това има цели девет победи.

Стелиян Стоименов
в. „България СЕГА“