7 неща, които трябва веднага да изтриете от Facebook профила си

Около последните скандали с изтичане на лични данни от Facebook, много хора се замислиха дали да не изтрият профилите си в социалната мрежа. Ако не ви се стига толкова далече, но все пак искате да повишите сигурността си, то може поне да премахнете чувствителната информация. Става дума за неща, които могат да бъдат използвани, за да бъдете следени или измамени или просто навлизат твърде навътре в личното ви пространство.
Ето какво е добре да изтриете от Facebook-а си:
1. Рождената си дата. Заедно с името и адреса ви, тя може да се използва за достъп до банковата ви сметка.
2. Телефонен номер. Наистина ли искате всеки да има възможност да ви притеснява по телефона?
3. Местоположението си. По-точно – не го споделяйте и не се тагвайте от различни места. По този начин хора, които не ви желаят доброто, няма да могат да ви следят толкова лесно.
4. Кога и къде отивате на почивка. Дори от полицията посъветваха да не пишете за това в социалните мрежи, защото все едно каните крадците в дома си.
5. Данни за дебитни/кредитни карти. Едва ли е нужно да ви обясняваме защо това е много, много лоша идея.
6. Снимки на бордни карти, самолетни билети и т.н. Те си имат уникални кодове, чрез които някой може да се добере до данните, които сте дали на авиокомпанията. Така че избягвайте да се хвалите с пътуванията си по този начин.
7. Снимки на децата ви и информация къде ходят на училище. За тяхна собствена сигурност е – иначе всеки би могъл да разбере маршрута им.
Expert.bg