ЯМБОЛ – 01.04.18 – Разследват причините за пожара във влака София-Бургас

Разследват се причините за пожара във влака, пътувал от София за Бургас. При инцидента, който се случи в петък вечер, няма жертви и ранени.
“Извършват се следствени действия. Версиите са няколко. Не е изключена и версията за външна намеса”, посочи за NOVA инж. Ангел Даскалов, който е директор на “Пътнически превози – Пловдив”.
Той уточни, че изгорелите вагони са 35-37-годишни, българско производство, но беше категоричен, че възрастта им няма как да е причината за пожара. “Преди да тръгнат на път, те минават през техническа проверка  и няма как да бъдат пуснати в експлоатация, ако има проблем”, заяви той.
Във влака са пътували 80 души. Изгорели са два вагона. Пожарът е избухнал около 20.00 ч. при гара Коньово, между Нова Загора и Ямбол.
Пътували в злополучния влак разказаха, че огънят тръгнал от края на втория вагон, докато били в движение. “Ние лично усетихме миризма по едно време и просто влакът спря. Аз излязох и видях пламък”, разказа Илчо. Той и другите пътници са убедени, че адекватните реакции на кондукторите са причина да няма пострадали.