Медицинско осигуряване под 65 г. възраст чрез Програмата за бедни

Кейзер Фондейшън предоставя безценна информация за хората с ниски доходи и тяхното квалифициране за безплатни или почти безплатни медицински услуги. Коментарът тук обхваща само Илинойс и е базиран на тяхната публикация.
•    Децата ще се квалифицират при семейни доходи 300% от федералния праг на бедността и повече (допълнителни критерии). При тричленно семейство доходите могат да бъдат не по-високи от $64,935.
•    Бременните жени при 213% от федералния праг на бедността и повече (допълнителни критерии).
•    Родители на деца включени в програмата могат да участват при 138% от федералния праг на бедността и повече (допълнителни критерии). $16,394 доход за едночленно семейство и $27,820 за семейство от трима.
Президентът Тръмп иска намалена федералната част във финансирането на тези програми – спестяване на $610 билиона. Това означава повече финансови средства да бъдат включени на щатско ниво. За 2018-та и 2019-та федералната част от финансирането ще остане 23%, за 2010 ще бъде 11.5%, и после ще стане толкова, колкото преди въвеждането на закона АСА и разширяването на програмата. През 1997-ма година, федералните средства включени в програмата за деца са били само $20 билиона.

Анна Русева, Helpico Ins.
в. „България СЕГА“