МОНТАНА – 18.06.17 – Отборът на Монтана спечели турнира за ветерани в Плевен

Тази събота на стадион “Плевен“ се проведе традиционният международен футболен турнир за ветерани, организиран от фондация „Футболна закрила” и Община Плевен. В него взеха участие три отбора – домакините от ФК „Спартак Плевен“, ФК „Монтана“ и „Люлебургаз” – Турция.
Турнирът се проведе  на принципа „всеки срещу всеки“, а времето за игра за всяко полувреме беше 20 минути с 5 минутна почивка между тях.
Жребият отреди първи да излязат отборите на Монтана и „Люлебургаз“, като срещата между тях завърши 2:1 в полза на Монтана.
Втората среща беше  между тимовете на Спартак (Плевен) и “Люлебургаз”, в която не паднаха голове и двубоят завърши без победител.
В решителния мач за първото място се изправиха ветераните на  „Монтана“ и „Спартак“ (Плевен). Срещата беше доста оспорвана, като Монтана поведе с два гола, но спартаклии драматично успяха да изравнят резултата в последните 5 минути на мача.
Двубоят беше истинско зрелище, в което ветераните на „Спартак“ показаха, че не са забравили страхотна си техника, но за съжаление мачът се игра пред малобройна публика.