Великолепна Пиронкова разгроми Куруми Нара и е на 1/4-финал в Нотингам

Цветана Пиронкова се класира за четвъртфиналите на турнира AEGON OPEN NOTTINGHAM в Нотингам с награден фонд $250,000. Българката преодоля категорично японката Куруми Нара с 6-3 6-2 и спечели важни 60 точки по пътя си към завръщането в Топ 100 на световната ранглиста.
Цвети показа известни колебания единствено в началото на срещата, след което пое инициативата и не я изпусна до края.
Българката първа допусна да бъде пробита за 1-2. С ретур уинър и двойна грешка японката дръпна с 0-30, а малко по-късно имаше две последователни точки за пробив, като на първата сбърка лоб, а след това изкара форхенд в аут в търсене на максимална дълбочина. С атака на мрежата обаче си осигури нов шанс да пробие, като този път прати отличен бекхенд ретур уинър по правата.
Цвети обаче навакса брейка моментално след изпълнен с грешки гейм на съперничката. Със спокоен гейм обърна до 3-2, след което удари за втори път подаването на Нара. Първият сервис на японската тенисистка спря да работи, а при 0-30 българката разходи опонентката си и я хвана в крачка с бекхенд уинър по диагонала, стигайки до нови три последователни точки за пробив. Нара игра сервис-мрежа в следващата точка, но пропусна протоколно драйв воле.
Следващият гейм бе доста ключов и след оспорвана битка и няколко дюса българката се доближи на един гейм от спечелването на частта – 5-2. След този гейм Пиронкова поиска медицински таймаут заради проблеми с левия глезен, но малко по-късно приключи сета с подаване на нула.
Втората част започна блестящо за водещата ни ракета. В първите четири гейма тя даде само две точки на Куруми Нара и с нови два пробива поведе с 4-0. Всичко на корта се получаваше на нашето момиче и не се виждаше как ще изпусне победата.
Японката прекъсна серията от пет поредни гейма на Пиронкова и до края на втория сет успя да вземе още само един гейм за крайното 6-3 6-2.
На четвъртфиналите Цвети очаква петата поставена Луцие Шафаржова или Су-Уей Хсиех, които играят утре.
Teniskafe.com