ТЪРГОВИЩЕ – 08.06.17 – Подписаха договора за ремонта на пътя Търговище – Разград

Договорът с фирмата-изпълнител на ремонтните работи на пътя Търговище – Разград вече е подписан – съобщи директорът на Областно пътно управление-Разград Людмил Янев. За да стартира на практика ремонтът, е необходимо да бъде подписан и вторият договор по проекта – за строителния надзор, след което МРРБ издава протокол за строителна линия и строителна площадка. Това се очаква да се случи до дни и е напълно възможно реалният старт на ремонта да е през следващата седмица.
Представители на фирмата-изпълнител – „Пътинженерингстрой-Т“ЕАД-Търговище – вече са потърсили контакт с разградското пътно управление и са изразили готовност за старт на ремонта. Най-вероятно ремонтът ще започне в посока Разград-Търговище, без да се отклонява движението, ще се пътува в едната лента с регулировчици и светофари.
Ще припомним, че обществената поръчка бе обявена през април 2016 г., „Пътинженерингстрой-Т“ЕАД-Търговище я спечели с предложение да ремонтира 20 километра за 12 275 464 лева. Процедурата обаче бе обжалвана пред Комисията за защита на конкуренцията от друга фирма, участвала в процедурата, впоследствие тя е оттеглила жалбата. Проектът за ремонт се финансира по Оперативна програма „Региони в растеж“.