ГАБРОВО – 03.06.17 – Вече имаме зам.-областен управител с магистърска диплома

Росен Цветков е назначен за заместник областен управител на област Габрово със Заповед на Министър-председателя. Това съобщиха от пресцентъра на институцията.
От октомври 2015 г. Цветков е общински съветник в Севлиево, част от групата на „Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО“. Учител е и по информатика в ПМТГ „Иван Бъчваров“. От 01.04.2014 г. до 29.04.2017 г. е бил редовен докторант и асистент специалност „КТТ“ в ТУ – Габрово.
„Има магистърска степен по „Комуникационна техника и технологии“ от Технически университет – Габрово”, се подчертава в съобщението.
До момента остава неизяснен въпросът с дипломата на Мария Пенева, назначена за зам.-областен управител през май. До прокуратурата е подаден сигнал, че в нейния случай не е спазено законовото изискване за образователна степен магистър. От Областната администрация до момента не са опровергали това съмнение, а самата Мария Пенева не се нагърбва с инициативата да представи магистърска диплома, за да пресече съмненията.
От информацията става ясно още, че Росен Цветков, зам.-областният управител с магистърска диплома, е роден на 28 май 1987 г. и ще встъпи в длъжност на 19 юни.