ПЛЕВЕН – 06.06.17 – Българският художник Христо Вачев е включен в престижен американски каталог

Българският художник Христо Вачев е включен в престижния каталог „Сребърна книга на авторите от Музея на двете Америки”, който е посветен на 25-ата годишнина на Музея със седалище в Маями, САЩ, предаде БГНЕС. Авторът членува в музея от 2006 година, а в Сребърната книга участва с две свои картини: „Поетичен танц“ и „Нотр Дам де Пари“.
Подборът на произведенията в юбилейния каталог е направен след селекция от авторитетна комисия. Участват над 90 автори от страни Аржентина, Белгия, България, Бразилия, Канада, Чили, Чехия, Германия, Франция, Индия, Израел, Италия, Мексико, Перу, Русия, Испания, Великобритания, САЩ, Уругвай и други.
Изданието е презентирано на Арт панаира в Дубай през април тази година, след което е разпространено до 50 галерии в 32 страни.
Музеят на Двете Америки, със седалище в Маями, САЩ е институция, която е постоянен участник на най-големите арт форуми като Арт Базел, Биеналето във Венеция, Арт панаира в Кьолн. Музеят е член на Американската асоциация на музеите, Americans for the Arts и Blue Star Museums.