ПЛОВДИВ – 07.06.17 – Най-модерният туристически информационен център в България отваря врати в Пловдив

Най-новият туристически информационен център на Главната улица в Пловдив, който е най-модерният в България, отваря врати днес. Той е третият в града и е обособен на мястото на емблематичната книжарница „Отец Паисий“ на ул. „Райко Даскалов“, в непосредствена близост до Римския стадион.
След като ръководството на община Пловдив определи мястото за приемник на туристическия офис, от Общинското предприятие „Туризъм“ предложиха и разработиха идеята за модерно дизайнерско оформление на Центъра и обезпечаването му с разнообразни информационни материали и дигитални монитори.
Такъв например е магнитния пъзел, който предоставя на посетителите възможност да подредят картина на мястото, когато там се е помещавал известния магазин „Княз Борис“, площадът е носел същото име, а малко по-късно отваря врати книжарницата и библиотеката на Симеон Василев. Красивата сграда, пред която в миналото са се виели опашки за книги, по естествен начин оживява, за да се превърне в лице на града. Модерен информационен център, в който пловдивчани и туристи могат да получат разнообразна информация, да закупят сувенири, карти или пътеводители или просто да отдъхнат и изгледат филм за Пловдив в стилната и уютна атмосфера на центъра.
Два дигитални монитора излъчват картата на Пловдив и информират за събитията в града и региона денонощно. На мястото е поставен и вендинг автомат за вода, кафе и други напитки.