ЯМБОЛ – 05.06.17 – Ямбол празнува днес

Днес, на деня на Свети Дух, Ямбол чества своя патронен празник
От 09.00 часа в църквата „Света Троица“ ще се състои празнична литургия. От 10.00 часа пред сградата на Общината ще се състои тържествен ритуал за издигане на знамената на Република България, на община Ямбол и на Европейския съюз, празнично слово ще произнесе кметът на Ямбол Георги Славов. 10.30 часа ще се проведе тържествена сесия на Общинския съвет.
От 12.00 часа на читалище „Пробуда-1909“ ще се проведе народен събор „Св, Троица“ и празничен концерт. От 14.00 часа пред Младежки дом „Г. Братанов“ ще бъдат наградени участниците в конкурса за рисунка „Празник в моя град”. От 19.00 часа пред читалище „Съгласие“ ще се състои фолклорно шоу „Който може, го може“.
Концерти на световни рок-звезди, няколко тематични фестивала и още десетки други атрактивни събития концентрират в обща енергия празничната програма, посветена на Деня на Ямбол – 5 юни ,Свети Дух. Програмата включва концерт на  „Voices of Rainbow“ днес.
Арт-фестивал „Отворени пространства“ в Градския парк, предлага уникални инсталации на открито, изобилие от арт-ателиета, работилници, музикални и театрални пърформанси и мн. други изненади за публиката от всички възрасти. До 5 юни, пак там, ще тече и Бирфест – Ямбол 2017 с много музика на живо и празнично настроение. Шестото вече издание на Панаира на туристическите забавления и анимации в Тракийския и античен град „Кабиле“ очаква своите гости на 10 и 11 юни.
Програмата ще надмине всички очаквания с възстановки от три епохи – тракийска, римска и Средновековие. Изненадата този път са и кулинарните изкушения от кухнята на древните траки и римляни, както и много други атракции.
На финала, в шест поредни дни (12-17 юни) е ХХІІ издание на „Театралните празници „Невена Коканова“ със спектакли на водещи театри от страната..