ПАЗАРДЖИК – 28.05.17 – Доброволци залагат вещите и дрехите си, за да помогнат на бездомничета

Доброволци организират в Пазарджик поредният благотворителен базар в помощ на бездомни животни. За продан ще бъдат изнесени дрехи и вещи втора употреба, повечето от които са на самите организатори. Целта им е така да съберат средства, с които да се погрижат за изоставени на произвола четириноги.
Събитието ще продължи през целия ден пред кафенето срещу бившата автогара в града, съобщиха инициаторите от гражданската организация PAW-Pazardjik. Освен с покупка помощ може да се окаже и с дарение, както и с превод по банков път по сметка в Общинска банка – BIC:SOMBBGSF IBAN:BG49 SOMB 9130 1043 2013 01, Галина Ангелова Медарова, или paypal: [email protected]
Ентусиастите периодично организират уличните разпродажби, за да посрещат поне част от разходите на бездомничетата, за които се грижат. Само за кастрирането им плащат по 80-100 лева по тарифите на пазарджишки ветеринари. Отделно – за обезпаразитяване, лечение на инфекции и заразни болести, заради които обикновено са изхвърлени на улицата животните. След това за всяко от тях се търсят осиновители, най-често – в чужбина, тъй като в Пазарджик няма приют.