ГАБРОВО – 22.05.17 – Грандиозното шоу на котките в Габрово

Още един успех за грандиозното шоу на котките в Габрово, известно като „Карнавал-ревю на котки и дребни домашни любимци”. Петнадесето издание, многобройни посетители, красиви домашни любимци. Мястото, където се провежда от известно време шоуто – зала „Орловец”, става привлекателно не само за любителите на спорта. Който иска да направи деня си запомнящ се, идва тук в деня на „Карнавал-ревюто на котки”. Тази година шоуто се проведе на 20 май.
Много думи са казани през годините за това събитие, което събира най-голяма публика по време на карнавалните габровски празници. Само вечерното шествие го надминава в това отношение. Няма защо постоянно да се повтарят суперлативи.
През 2017-та важат същите, които медии и публика използваха по повод предходните издания. Може да се каже, че и този път нивото бе запазено. А това е постижение, тъй като отдавна летвата е вдигната много високо.
В шоуто през 2017 година публиката видя един кандидат за президент, който не успя да се класира на вота. Собственикът на котарака Топси обяви преди време, че любимецът му иска да става държавен глава със силна централизирана власт и слабо влечение към физическото усилие.
Сега Топси бе маскиран като петел, въпреки че червения гребен беше по-скоро като нощна шапчица, тъй като Топси проспа голяма част от Карнавала на котки. Собственикът му обаче живна, разбирайки, че на няколко клетки от него се е настанила евродепутатка. Красивата котка, маскирана като член на Европейския парламент получи предложение за предстоящи политически разговори, по време на които да бъде обсъдена възможността за коалиционно сътрудничество с бившия кандидат за президент Топси.