КЮСТЕНДИЛ – 20.05.17 – Откриха параклиса посветен на Гунди и Котков в Кюстендил

Параклисът “Св. Георги Победоносец”, до стадион “Осогово” в Кюстендил бе осветен и открит. Той е построен в памет на Георги Аспарухов- Гунди, Никола Котков и всички изтъкнати спортисти  и спортни деятели от Кюстендил.
Ктитори на храма са Дима и Велизар Стоилови. Параклисът бе поставен в парка до стадион “Осогово”.  Той бе доставен от Гърция, тежи 26 тона. Храмът е направен в Солун. Използван е бял камък, на купола има камбана и кръст. Организатори на събитието бяха Клуб “ГУНДИ”- Кюстендил и фен клуб “Торсида Кюстендил” .
Сред гостите бяха Димитър Ларгов – капитанът на национален отбор, с Гунди и Котков в състава, една от легендите на ЦСКА Димитър Якимов, както и Димитър Каров, Сашо Костов,изпълнителният директор на ПФК “Левски” Красимир Иванов и вратарят на Левски Боян Йоргачевич.
„Чувствам се кюстендилец. Израснал съм в този град и съм бил спортист тук. Познавам спорта в града. Бил съм съпричастен към него. Като ученик си спомням, че тук идваха всички национални отбори по футбол, лека атлетика,борба и т.н за лагери. Тази дигитализация на обществото сега пречи на децата да спортуват. По мое време хора като Гунди вдъхваха младите да спортуват. Гунди идваше в Кюстендил поне по един месец в годината. Реших да помогна на Клуб “ГУНДИ”- Кюстендил за осъществането на тези идея за построяването на този параклис”, каза ктиторът Велизар Стоилов.