СТАРА ЗАГОРА – 22.05.17 – Стара Загора е "Най-добър град за живеене"

Стара Загора е най-добрия град за живеене в България според журито на Дарик радио. Градът получи най-много точки в специалните критерии, които най-общо описват очакванията на съвременния човек за града, в който работи и живее. Част от тях са екологично състояние, ниво на инвестиции, нови работни места, възможност за отглегждане на деца, медицински апаратури, образователни институции и други. Наградата беше връчена на кмета Живко Тодоров на официална церемония в София.
„Благодаря на всички старозагорци за подкрепата! Стара Загора днес получи приза на Дарик “Най-добър град за живеене в България”. Не сме перфектни, но важното е, че всяка година Стара Загора става все по-красива! Успех на баскетболния “Берое” тази вечер срещу “Лукойл”. Напред към още успехи за нашия град!
Тази награда е признателност за свършената работа, но също така е отговорност и задължение. Трябва да продължим да работим и да се доказваме”, каза кметът Живко Тодоров.
Градът, който спечели наградата на слушателите на радиото и читателите на darikradio.bg с над 50%, е Бургас.
Миналогодишният носител на отличието „Най-добър град за живеене” – София взе две награди – тази за Бизнес град на годината и Дигитален град.