ШУМЕН – 22.05.17 – В Климент чакат застрахователи да ремонтират къща, в която се вряза камион

Възрастното семейство Шефкъ и Фатма се надяват застрахователи да изплатят ремонта на дома им в каолиновското село Климент. Къщата пострада сериозно в събота, когато румънски тир се заби в нея, а след това помете и две коли на същата улица.
Инцидентът станал малко пред 15 часа. 72-годишната Фатма била на двора, но съпругът й си почивал в стая откъм улицата.
Слушах радио и в този момент всичко се разтресе, разказва 75-годишният мъж. Помислих, че е земетресение, ама то така отведнъж не може да се случи. Повдигнах пердето и видях отвън камиона и разбрах, че се е блъснал, припомня си случката и добавя, че видял и насъбраните коли.
Той допуска, че инцидентът е станал заради висока скорост. Шофьорите, и двамата, бяха там – бяха паникьосани, казва Шефкъ.
От удара е съборена стената на една от стаите на жилището, в другата, в която за щастие е бил мъжа, е съборена мазилката. Поражения има и по вратата на гаража в съседство. Собственикът на имота твърди, че дори основата е поддала.
Не знам какво ще става сега. Чакаме застрахователите от Румъния да платят. Ще ходим в Шумен, ще търсим да видим в България с кого работят, казва той. Вече са минали огледи, но все още не е ясно колко ще струва ремонтът на семейната къща.