ЯМБОЛ – 22.05.17 – Волен Сидеров: Лично се заемам да бъда лобист за моя район Ямбол

Народният представител Волен Сидеров и член на комисията по вътрешна сигурност и обществен ред заедно с областния управител на Ямбол Димитър Иванов посетиха изграденото временно-възпрепятстващо съоръжение по българо-турската граница в частта на област Ямбол.
Димитър Иванов информира ямболския народен представител за извършените дейности по изграждане на съоръжението. От лятото на 2016 г. временното-възпрепятстващо съоръжение на територията на област Ямбол е изградено според заданието и дава очаквания ефект по защита на българската граница. На територията на област Ямбол има 30 км старо съоръжение изградено от министерство на отбраната и 36 км. ново съоръжение плюс полеви път. Очакванията на областния управител са в рамките на тази бюджетна година да бъде финансиран и изграден и полеви път покрай старото съоръжение, за който път в предишния мандат на Димитър Иванов бе изготвен и съгласуван проект.
След като се запозна на място с обстановката в района на Лесово, народният представител Волен Сидеров сподели впечатленията си и удовлетвореността от видяното. „След като видях направеното искам да благодаря на всички ангажирани с изграждане на защитното съоръжение. Това съоръжение нямаше да го има и без активната роля на патриотите, без личната ангажираност на премиера Бойко Борисов, на Валери Симеонов, областния управител, МВР… Виждам една ефективно охранявана зона. Ямболска област е вратата на ЕС и отговорността и усилията за опазването и на всички хора тук са огромни“.