Кметът на Монтана Златко Живков: Радвам се, че има разследване

„Изненадан съм и съм учуден. Но по принцип съм спокоен и аз искам да знам дали има нещо след като проверяват. Не за първи път проверяват български мачове. Спокоен съм, защото нямам никакво притеснение. Ние не стоим зад подобни истории. Щях да го подмина, ако не беше баражът днес. Някак странно ми стои това съвпадение. Малко некоректни излиза няколко часа преди провеждането на баража. Това е някаква опция за разконцентрирането на двата отбора. Иначе нямам никакво притеснение по отношение на мача. Нека го разследват. Аз също се надявам да науча, ако има нещо. По никакъв начин не се чувствам притеснен”, коментира за NOVA кметът на Монтана Златко Живков по повод информацията, че прокуратурата започва разследване на мача между Монтана и Славия /3:4/ заради съмнения за черно тото.
 „Притеснението ми от днешната среща с Нефтохимик. Като идва сигналът от УЕФА, не знам дали е от днес. Не за първи път сигурно идват сигнали от УЕФА. Нека да приемем, че е случайно, че това се случва няколко часа преди мача ни. В крайна сметка нека си свършат работата и проверят. Предполагам заради самия развой на мача. Имаше напрежение, скандали между момчетата. Предполагам, че трябва да питате тези, които проверяват. Чакам с интерес да науча. Радвам се, че има такова разследване, защото не се притеснявам от абсолютно нищо. Не вярвам. Може би от някъде щеше да излезе информация. Нека хората проверят. Ако може да ни оставят да си изиграем баражите на спокойствие”, заяви още Живков и добави:
„Напрежението е по отношение на подреждането на отборите. Баражите обезмислят всичко останало. Никаква индикация, никакъв коментар. С най-голям интерес чакам да видя какво ще покаже проверката. Ако може обаче това да не измества темата. Притеснявам се това да не повлияе върху мотивацията и настроението.”
Gong.bg